Застосування гуматів

Категорії

Завдяки використанню гуматів забезпечується ефективне вирощування різних культур. Гумати є солі натрієві або калієві, які виходять в результаті з'єднання гумінових кислот з катіонами натрію, магнію, кальцію або калію.

В результаті численних наукових досліджень, була доведена здатність гуматів впливати на рослинність, воду і саму грунт.

Гумати застосовують:

  1. Для замочування насіння перед посадкою, що значно прискорює схожість насіння. Розчин гумата готується за такою інструкцією: 0,5 г гумату (1/3 ч. ложка) розлучається в 1 л води.
  2. Для поливу. Оптимальна концентрація розчину для поливу рослин на 10 л води - 1 столова ложка рідкого концентрату. Зроблений розчин може зберігатися в холодильнику протягом одного місяця, але в щільно закритій пластиковій тарі.
  3. Для обприскування і добрива. Якщо обприскувати листя розчином гумату, то рослина зміцнюється. Для цього 1 чайну ложку гумата розвести в 10 літрах води і налити в пульверизатор.
  4. Для обробки грунту. Якщо грунт регулярно підгодовувати гуматами, то його структура  помітно покращиться.
  5. Для добрива овочевих культур - рекомендується робити в сезон до 4 разів.
  6. Для добрива зелені. У сезон зелень необхідно поливати до 6 разів. Для її обробки готується розчин з розрахунком 3-10 л на 1 кв.метр.
  7. Для підгодівлі плодово-ягідних рослин необхідно гуматом обробити саджанці і коріння, а при необхідності і інші частини. Першу підгодівлю слід зробити до періоду цвітіння, потім під час зав'язування плодів і при дозріванні. При поливі використовують засіб за інструкцією: 50-100 мл гумату калію на 10 л води, витрата становить від 3 до 10 л на 1 кв.м, обприскування проводиться таким же розчином, витрата - на 100 кв.м. використовується 1,5-3л.
  8. Для стимуляції росту кімнатних рослин. Земля в горщику має властивість виснажуватися, тому регулярний полив і обприскування дозволить прискорити зростання і отримати красиві квіти. Розчин готується з розрахунку 5-100 мл концентрату на 1 л води. Їм повністю зволожують листя і виробляють полив до добре зволоженого стану землі.

Більш детальні рекомендації щодо застосування вказані виробником в інструкції для гуматів.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
100% гарантія якості
100% гарантія якості
14 днів на повернення товару
14 днів на повернення товару
Доставка по всій країні
Доставка по всій країні
Самовивіз з магазину
Самовивіз з магазину